Veelgestelde vragen

Staat de vraag er niet bij? Bel ons.
 • Bij Dol-fijn gastouderopvang staat kwaliteit en service voorop. Wij kunnen voorstellen dat u heel veel vragen heeft en een aantal vindt u vast  en zeker hier terug. Mocht u vraag er niet bij staan, neem dan gerust contact met ons op.

  Hoe gaat gastouderopvang Dol-fijn om met veiligheid?

  Een ongelukje zit in een klein hoekje maar om dit zoveel mogelijk uit te sluiten hebben vele voorzorgsmaatregelen getroffen bijvoorbeeld er zijn brandmelders in de hele woning aanwezig, alle stopcontacten zijn kindveilig, we bieden speelgoed aan voor de bestemden leeftijden, alle schoonmaakmiddelen zitten achter gesloten deuren en de leidster zijn in bezit van kinder EHBO diploma. 

  Hoe gaat gastouderopvang Dol-fijn om met hygiëne?

  Naast een veilige omgeving is het belangrijk dat het ook schoon is. We hebben hier een hele protocol van maar een paar voorbeelden hieruit zijn: altijd handen wassen voor het eten,  beddengoed regelmatig verschonen, dagelijks stofzuigen en dweilen, dagelijks het toilet reinigen, speelgoed regelmatig schoonmaken, op tijd de luiers verschonen en kinderen hebben ieder hun eigen drinkbeker.

  Hoe gaat gastouderopvang Dol-fijn om met medicatie voor ons kind?

  Als ouders mij vragen medicijnen toe te dienen bij hun kind ben ik daartoe bereid mits de ouders een medicijnverklaring invullen. Ik ben in het bezit van een EHBO diploma voor kinderen en kan indien nodig ook toepassen.

  Heb ik recht op kinderopvangtoeslag?

  Op de website van de rijksoverheid kun je hier meer over vinden. Eerst naar “onderwerpen” dan naar “familie, jeugd en gezin” en dan naar “kinderopvangtoeslag”. Dit verschilt per situatie.

  Wat is de werkwijze van Dol-fijn gastouderopvang?

  Naast alle aandacht voor de kinderen vinden wij het ook belangrijk wat u van van ons kan verwachten. We hebben een eigen werkwijze namelijk als de ouders hun kind komen brengen wordt er altijd even overlegd of er nog bijzonderheden zijn betreft het kind. Samen afscheid van mama of papa nemen en tijdens de dag houden we ons aan de regels zoals: samen spelen, niet pesten en netjes aan tafel eten en drinken. Bij het ophalen wordt de dag met de ouders geëvalueerd.

  Moet ik als ouder nog ergens aandenken?

  Voor een baby dient u zelf te zorgen voor luiers, billendoekjes, fruit en groentepotjes. Kan een kind zelf eten dan wordt brood, drinken en de tussendoortjes door ons verzorgd.

  Wat als mijn kindje ziek is of wordt tijdens de opvang?

  Kinderen mogen in principe bij ons in de opvang komen als ze ziek zijn. Ook als ze op school ziek zijn geworden worden ze door ons opgehaald en zijn ze welkom. Uiteraard dient alles in overleg te gebeuren en blijven de ouders eindverantwoordelijk.

  Is kinderopvang bij gastouder Dol-fijn flexibel?

  Ik probeer zo flexibel mogelijk te zijn. Alle tijden zijn bespreekbaar, een uurtje langer blijven of een uurtje eerder brengen is geen enkel probleem. Er wordt ook nog wel eens gevraagd om een dag te wisselen dan is afgesproken. Als het binnen mijn mogelijkheden ligt is dit geen probleem. Ik weet dat dit zeer op prijs gesteld wordt door veel ouders.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken met Dol-fijn gastouderopvang, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

0487 - 522 131
Contact